Zweedse neppiloot vrijgelaten

Zweedse neppiloot vrijgelaten

De 41-jarige Zweedse piloot Thomas S. die jarenlang met een vals vliegbrevet vloog, is door de Haarlemse rechtbank vrijgelaten. Dit vertelde zijn advocaat Martha Muntjewerf. Op 2 maart dit jaar werd de man op Schiphol aangehouden, toen hij met een vliegtuig vol passagiers wilde vertrekken naar Ankara. Op dat moment was hij in dienst van Corendon Airlines. De strafzaak tegen hem is op 13 april 2010.

Geen reden om hem langer vast te houden

Het Openbaar Ministerie wilde wel dat de man zou blijven vastzitten tot aan de behandeling van zijn zaak, maar de rechtbank zag geen reden om de verdachte nog langer vast te houden. Zijn advocaat verwacht dat haar cliënt in april zijn strafzaak zelf zal bijwonen. De piloot, woonachtig in Milaan, heeft tot nu toe immers overal aan meegewerkt.

13 jaar zonder vliegbrevet gevlogen

De piloot vloog 13 jaar met vervalste papieren. Ooit had hij een vliegbrevet, maar deze was inmiddels verlopen en niet geldig voor het besturen van grote passagiersvliegtuigen. Na verschillende tips vanuit Zweden, werd de man aangehouden. Hij bekende direct met een vervalst brevet te hebben gevlogen voor luchtvaartmaatschappijen in België, Groot-Brittannië en Italië.

← Goed weer slecht voor reissites Doden door lawines toegenomen in Oostenrijk →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam