Zonvakantie in mei

Vakantie 07 jul 2011
Zonvakantie in mei

In mei naar de zon toe? Houd er dan rekening mee dat het in een aantal Europese landen al aangenaam zomers kán zijn, maar er geen garantie is wat betreft zomers en zonnig weer. Op het eiland Kreta hadden de bewoners begin vorige week nog hun kachels aan terwijl het bij ons heerlijk zomers weer was. Ook in vakantielanden zoals Turkije, Cyprus en Spanje was er nog geen sprake van overtuigend zomers weer. Dat alles heeft te maken met het feit dat mei een overgangsmaand is, waarbij de posities van de hogedrukgebieden nog bepalen of het al zomers is of niet. Indien deze hogedrukgebieden niet op de juiste plek liggen hebben storingen de kans om vakantielanden aan de Middellandse Zee te bereiken. Het relatief koele zeewater draagt ook nog niet bij aan een zomers karakter langs de mediterranee.

Voor het beste zomerse weer in de maand mei kun je je pijlen volgens de zonkalender het beste richten op het Caribisch gebied. Bestemmingen zoals Aruba, Curacao, Mexico en Florida zijn uitstekende zonvakantie bestemmingen voor mei. In Florida ben je nog net op tijd voordat het natte seizoen begint. Als je het wat dichterbij wilt zoeken is Egypte in mei zeer aangenaam en kun je ook op de Canarische Eilanden over het algemeen uitstekend aan het strand of zwembad liggen. Voor een goed overzicht van de beste zonbestemmingen voor de maand mei kun je de zonkalender van mei bekijken.

 

← Hygiëne in een vakantiehuisje Vakantiegevoel →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Pinokio
    9 mei 2011 om 09:51

    Wat een handige site is die zonkalender. Wist niet goed waar ik in november terecht kon voor een leuke zonvakantie en heb nu Dubai geboekt dankzij deze site. Goede tip, redactie!


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam