Wederom schitterende nieuwe hotels in Turkije

Hotels 30 nov 2014
Wederom schitterende nieuwe hotels in Turkije

Het lijkt maar niet te stoppen. De Turkse hotelketen hebben een onstilbare honger naar nieuwe hotels en blijven dan ook jaarlijks nieuwe hotels uit de grond stampen. Overigens stijgt het aantal Nederlandse en andere toeristen dat hun vakantie viert in Turkije ook gestaag door, dus voor onderbezetting hoeven de hotels niet te vrezen. In totaal bezoeken tussen de 30 en de 35 miljoen toeristen per jaar het deels Europese, deels Aziatische land. De hofleveranciers zijn Duitsland, Rusland en Groot-Brittannië. Degenen die het land aankomende zomer bezoeken hebben de mogelijkheid hun vakantie te vieren in een aantal prachtige nieuwe resorts.

De toppers van 2015
De nieuwe hotels waar het meest van verwacht wordt zijn Royal Taj Mahal Side en Azura Deluxe Alanya. Echter is de concurrentie groot en met name in de steden waar ze gebouwd worden. Side en Alanya behoren tot de grootste en daarnaast snelst groeiende Turkse badplaatsen.

Royal Taj Mahal zal over een uitgebreid ultra all inclusive concept beschikken. Dit houdt in dat er de hele dag en nacht eten en drinken verzorgd worden zonder extra kosten in rekening te brengen. Het hotel zal naast een privéstrand ook beschikken over meerdere zwembaden en een aquapark. Verder zijn de gebruikelijke faciliteiten aanwezig die te verwachten zijn bij een vijfsterrenresort.

In de omgeving van het hotel zijn genoeg dingen te doen en te bekijken. Side staat bekend om de opgravingen die in groten getale aanwezig zijn. De meest indrukwekkende voorbeelden hiervan zijn de grote stadspoort en het amfitheater. In de nabije omgeving zijn de watervallen van Manavgat ook zeker het bezoeken waard.

Net als bij het Royal Taj Mahal kan men ook bij Azura Deluxe gebruik maken van meerdere zwembaden en waterglijbanen alsook van een privéstrand. Zonnen doen de gasten hier op één van de vele zonneterrassen, of op de in zee uitstekende pier. Het verblijf is hier op basis van een all inclusive formule die de gasten 24 uur per dag voorziet van drankjes en eten. Daarnaast zijn er veel luxe voorzieningen aanwezig zoals een bioscoop en een spacentrum.

Alanya staat te boek als een van de drukste bezochte badplaatsen en toeristen bezichtigen hier vooral de 13e eeuwse burcht die op een rots gebouwd is. Ook zijn er meerdere grotten in de buurt. De bekendste hiervan is de piratengrot, die alleen per kleine boot bereikbaar is.

Leuk om te weten: het Cleopatrastrand in Alanya dankt haar naam aan de vrouwelijke Egyptische farao die het strand cadeau kreeg van haar Romeinse geliefde Marcus Antonius.

← Nieuw: Hotel Riu Plaza Miami Beach Motel One opent negende hotel in Berlijn →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam