Wat doen we met Pasen?

Evenementen 04 apr 2011
Wat doen we met Pasen?

Traditioneel begint het vakantieseizoen met Pasen. Of je nu naar de meubelboulevard trekt of in een hotel een lang weekend vakantie viert, de paasdagen markeren het begin van de lente en nieuwe zin in avontuur. Waar zullen we dit jaar eens heengaan?

Pasen valt dit jaar in het weekend van 23 t/m 25 april. Er wordt natuurlijk weer van alles georganiseerd. Wandelen, fietsen, of even naar een zonnig strand – het kan allemaal want het aanbod is enorm. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paasfestival of paasmarkt? Of een paasvuur, vooral in het oosten van ons land een populaire attractie. In Denekamp heeft de aanloop naar het paasvuur zelfs de vorm van een heel ritueel, het zogenaamde ‘paasstaak slepen’: De inwoners slepen een spar vanuit de tuin van Kasteel Singraven naar de kerk, waarna hij overeind wordt gezet met bovenin een teerton. De duigen van deze ton worden bij opbod verkocht en daarna in brand gestoken.

Er zijn met Pasen ook steeds meer muziekfestivals. Zo kun je zes weken voor Pinkpop al terecht bij Paaspop in Den Hout (Oosterhout) met Golden Earring en Jan Smit, bij Paaspop Schijndel met onder anderen Anouk en Waylon, en bij Paaspop Zieuwent (Gelderland). Op 24 en 25 april treden diverse bands op tijdens de gratis PoB Parade in Breda.

Maar misschien wil je met kinderen op pad. Die zijn tenslotte ook vrij met Pasen. Kinderen en Pasen, dat betekent vooral… eieren zoeken! Als je dat eens anders dan anders wilt doen, moet je naar Safaripark Beekse Bergen gaan, waar je op Eerste en Tweede Paasdag struisvogeleieren kunt zoeken. Er wordt in het park een gebied afgezet waar eieren zijn verstopt. Daar mogen kinderen de hele dag naar zoeken. Wie een ei vindt, krijgt een beloning. Wees maar niet bang dat je de struisvogeleieren niet kunt zien, want ze wegen 1,5 kilo en zijn soms wel 25 keer zo groot als een kippenei.

Iets verder weg maar altijd heerlijk voor kinderen is het aloude Disneyland Parijs. Pasen is daar extra aantrekkelijk dankzij de actie ‘Kids 4 free’. Die houdt in dat kinderen tot en met 6 jaar tijdens de hele paasvakantie gratis toegang hebben. Er gelden bovendien ook andere aanbiedingen in Europa’s bekendste pretpark, zoals een gratis dag en nacht verlenging in het park en de hotels.

Als je nog een stap verder gaat kun je de paasvakantie ook vullen met cultuur en zon. Maak bijvoorbeeld eens een achtdaagse rondreis langs de Koningssteden van Marokko (Marrakesh, Casablanca, Meknez en Fez). Deze rondreis wordt door vier reisspecialisten aangeboden. Het loont zeker de moeite om de prijzen en de inhoud (hotels, vluchten, excursies) goed te vergelijken.

Tot slot: voor wie niet de grens over maar wel de hoogte in wil, is een bijzonder aparte ervaring beschikbaar. Ga met Pasen eens slapen in een boomhut! In Nederland kun je op een aantal plaatsen in een echte boomhut overnachten. ’s Ochtends klim je langs de ladder naar beneden en ga je eieren zoeken. Heel leuke en comfortabele boomhutten annex vakantiehuisjes vind je bijvoorbeeld in vakantiepark Dierenbos in Brabant. Hier kun je al voor zo’n € 150,- met vier personen een weekend de boom in!

Foto: Neal. / Foter / CC BY

← Kerstmarkten Praag 2014 Midden-Oosten verwacht flinke impuls van WK-voetbal 2022 →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam