Vliegtickets Curaçao iets duurder

Bestemmingen 27 nov 2018
Vliegtickets Curaçao iets duurder

Wie komend jaar een vakantie op Curaçao wil vieren die gaat iets meer kwijt zijn voor de vliegtickets naar Curaçao. Dat komt door een verhoging van de luchthavenbelasting voor alle vertrekkende vluchten vanaf Hato International Airport. De tax wordt voor zowel vertrekkende als overstappende passagiers verhoogd. Het zijn geen wereldschokkende verhogingen, maar als je met een gezin van vier personen bijvoorbeeld vanaf Curaçao naar Aruba wilt vliegen dan betaal je toch ineens 40 Amerikaanse dollar extra. De verhogingen gaan per 1 januari 2019 in. Bij vliegtickets van enkele luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM en TUIfly zit de verhoging in de vliegticketprijzen verwerkt. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je de luchthavenbelasting aan de balie op Hato Airport voldoen.

Dit zijn de oude en nieuwe tarieven (per persoon):

  • Naar Bonaire betaal je voortaan 15 dollar in plaats van 10 dollar.
  • Vlieg je naar Aruba of Sint Maarten? Dan krijg je de grootste prijsstijging voor je kiezen. In plaats van 20 USD betaal je vanaf volgend jaar 30 USD.
  • De heffing op internationale vluchten gaart omhoog van 39 naar 42 dollar.
← Groot-Brittanië nu extra aantrekkelijk door Brexit Nieuw paspoort? Nieuwe ESTA! →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam