Vis populairder op vakantie

Onderzoek 20 jun 2010
Vis populairder op vakantie

De hoeveelheden vis die Nederlandse toeristen op vakantie eten neemt toe. In vergelijking met vorig jaar is de visconsumptie met meer dan twintig procent toegenomen, blijkt uit onderzoek van Vakantienieuws.nl op populaire vakantiebestemmingen in Griekenland, Spanje en Italië. Het aantal keren dat vis gegeten wordt binnen een vakantie van twee weken is toegenomen van 2,2 keer naar 2,7 keer. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen voor- of hoofdgerechten.

De trend van meer vis eten ligt vooral aan het feit dat Nederlanders in hun normale eetpatroon in Nederland al vaker vis op de kaart hebben staan. Bewuster leven, bewuster eten en kennismaken met meer verschillende gerechten zorgen voor een groeiende populariteit van alles wat uit de zee komt. Vooral in Spanje lijkt vis ook door onze landgenoten meer gegeten te worden dan voorheen. De Nederlander heeft door kennis te maken met het fenomeen tapas kennis weten te maken met gerechten die men voorheen op vakantie niet zo snel at. Vooral groeiend in populariteit zijn gegrilde sardines, inktvis en ansjovis. Gamba’s en garnalen blijven onverminderd populair op vakantie.

← Annuleringsverzekering: geen dekking bij samengestelde reis Soa als souveniertje →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam