Veiligheidsrisico’s in Griekenland

Veiligheidsrisico’s in Griekenland

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers naar Griekenland waakzaamheid te betrachten. Er geldt op dit moment een reiswaarschuwing niveau 2. Dat betekent dat er veiligheidsrisico’s aanwezig zijn, maar er geen concrete aanwijzingen dat de reiziger hiervan hinder zal ondervinden.

Vermijd demonstraties

In de Griekse hoofdstad Athene en de stad Thessaloniki zijn momenteel veel demonstraties en stakingen. Het advies aan de reizigers is om de deze te vermijden. Tijdens algemene stakingen functioneert het openbaar vervoer doorgaans niet.

Geen negatief reisadvies

Er is nog geen negatief reisadvies voor Griekenland afgegeven. Wanneer je de onregelmatigheden niet opzoekt, kan er weinig gebeuren. De ambassade in Den Haag geeft aan dat het voor reizigers nog steeds veilig is om naar Griekenland te reizen.  Toeristen buiten Athene zullen weinig merken van de demonstraties.

← Zo doorlopen bij Schiphol Griekenland vreest voor minder toeristen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam