Vanaf 15-6-2017 geen roamingkosten binnen EU meer

Vanaf 15-6-2017 geen roamingkosten binnen EU meer

De kogel is nu eindelijk door de kerk! De roamingkosten voor mobiel bellen, gebeld worden en dataverkeer komen vanaf 15 juni 2017 te vervallen. Dat betekent geen torenhoge rekeningen meer na een vakantie in Griekenland, een stedentrip naar Madrid of een rondreis door Italië. Je bundel die je in Nederland hebt is dan in de gehele Europese Unie geldig. Tien minuten bellen vanuit Berlijn kost je dan niet meer dan wanneer je vanuit thuis naar je buurvrouw belt.

Het zal betekenen dat de aanbieders van mobiele telefonie hun verdienmodel aan moeten gaan passen. Ze verliezen zo een aanzienlijk stuk omzet en winst, wat ze natuurlijk op andere wijze weer terug willen gaan halen. Vermoedelijk zal het resulteren in hogere maandelijkse kosten voor je standaard abonnement. We zullen het de komende maanden wel zien welke kant het op gaat.

← Stakingen Grieken treft toeristen Run op vakanties Kos →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam