Valencia topfavoriet onder Nederlanders

Steden 15 feb 2019
Valencia topfavoriet onder Nederlanders

De tijd dat Barcelona de statistieken domineerde als het aankwam op het aantal Nederlandse toeristen dat Spaanse steden bezoekt is allang verleden tijd. De gemiddelde Nederlander heeft in de gaten dat er veel meer interessante steden zijn dan de stad van de Sagrada Familia en FC Barcelona. Een stad die het al een aantal jaren enorm goed doet is Valencia. Deze hoofdstad van de gelijknamige regio heeft zich ontwikkeld tot een boeiende en veelzijde stedentripbestemming waar vooral Nederlanders graag schijnen te komen. Uit de cijfers die deze week gepubliceerd zijn blijkt dat maar liefst 127 duizend landgenoten kozen voor een korte vakantie in Valencia. Dat betekent een groei van maar liefst 17,2% ten opzicht van het jaar 2017.

Bij deze statistieken worden de dagjesmensen buiten beschouwing gelaten. Ook die zijn er volop. Mogelijk zelfs nog meer dan toeristen die in Valencia overnachten, want de Costa Blanca wordt druk bezocht door Nederlanders. Van daaruit worden er volop dagtrips gemaakt naar steden zoals Valencia en Alicante.

De populariteit van Valencia als stedentripbestemming is niet zo verwonderlijk. Het zachte zonnige klimaat zorgt ervoor dat de stad een groot deel van het jaar aangenaam weer heeft, er is veel te zien en te doen in Valencia en het is een prima stad om per fiets te ontdekken.

← Hoe lang mogen cruiseschepen nog door Venetië varen? Utrecht steeds populairder →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam