Utrecht steeds populairder

Steden 14 feb 2019
Utrecht steeds populairder

Dat de toeristische sector in Nederland het goed doet op dit moment, is ook goed te merken in Utrecht. De hoofdstad van de gelijknamige provincie laat de laatste jaren prachtige cijfers zien. Het aantal overnachtende gasten is in een paar jaar tijd toegenomen van ruim driehonderdduizend naar bijna een half miljoen. Het aantal hotelovernachtingen is gestegen van minder dan een half miljoen naar ongeveer driekwart miljoen. Opvallend is dat de grootste groei te vinden is binnen het aandeel buitenlandse toeristen.

Het is niet gek dat juist een stad als Utrecht het zo goed doet. Amsterdam is al jarenlang een groot succesnummer en daar begint men de tol op verschillende manieren te betalen. De term ‘overtoerisme’ komt al snel naar boven als men het over de Nederlandse hoofdstad heeft. Omdat buitenlandse toeristen wel massaal naar Nederland blijven komen en Amsterdam vaak gewoon praktisch vol is, kiezen toeristen steeds vaker voor andere steden in Nederland. Plaatsen als Rotterdam, Den Haag en het relatief dichtbij Amsterdam gelegen Utrecht profiteren hier van. Voor de prijs van een eenvoudig middenklasse hotel in Amsterdam kun je een luxe verblijf in Utrecht boeken. En Utrecht heeft toch ook grachten?

Er is in Utrecht voldoende te zien en te doen om je een paar dagen prima te vermaken. Denk hierbij aan het Museum Catharijneconvent, de Domtoren en de Oudegracht. Ga lekker het water op met een rondvaartboot of lekker sportief met een gehuurde kano. In Utrecht kun je gerechten uit meer dan honderd verschillende landen en regio’s eten, waarna je je heerlijk in het uitgaansleven kunt storten. Buitenlandse bezoekers schijnen zich vooral aangetrokken te voelen tot het Nijntje Museum. Een echt Nederlandse gewoonte is om te fietsen natuurlijk. Een leuke manier om Utrecht te ontdekken is natuurlijk op een oerhollandse fiets. Dat kan in Utrecht net als in steeds meer steden ook door middel van een toeristische fietstocht met een bevlogen ervaren gids.

← Valencia topfavoriet onder Nederlanders Voortaan met KLM ook naar Napels →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam