Toeristen in Bangkok moeten waakzaam zijn

Toeristen in Bangkok moeten waakzaam zijn

De afgelopen dagen zagen we zorgelijke beelden en berichten uit Bangkok. De protesten van de redshirts liepen totaal uit de hand toen militairen ingrepen. Met als gevolg 21 doden en bijna 1.000 gewonden.

Geen negatief reisadvies

Veel buitenstaanders denken dat er een soort burgeroorlog aan de gang is en dat het gevaarlijk is om naar Thailand af te reizen. Niets is minder waar. Er is geen negatief reisadvies. Wel is er door het Ministerie van Buitenlandse Zaken een reiswaarschuwing afgegeven. Hiervoor wordt een classificatiesysteem gehanteerd met waarschuwingsniveaus van 1 tot en met 6, waarbij 6. het hoogste waarschuwingsniveau is.

Voor Bangkok geldt niveau 4, wat betekent dat niet essentiële reizen naar Bangkok worden afgeraden.

Is het gevaarlijk in Bangkok?

Bangkok is anderhalf keer zo groot als de provincie Utrecht. Er wonen 15 miljoen mensen in Bangkok. Alleen de gebieden waar de redshirts zich ophouden kunnen gevaarlijk zijn, zoals afgelopen weekend is gebleken. Maar als je het zekere voor het onzekere wilt nemen dan kan je vanaf de Thaise luchthaven doorreizen naar andere plaatsen in Thailand en op deze manier Bangkok vermijden.

Wel of niet naar Thailand reizen

Het hangt er vanaf of je een vakantie al geboekt hebt of niet. Als je een reis al geboekt hebt, kan je het beste met je touroperator overleggen. Een touroperator heeft er ook geen belang bij wanneer hun klanten gevaar lopen. Zij kunnen ook prima samen met jou beoordelen of je wel of niet moet vertrekken. Tot nu toe hebben touroperators niet besloten om geplande reizen naar Thailand te annuleren en zijn dit ook niet verplicht.

Geen beroep op je annuleringsverzekering mogelijk

Mocht je denken dat een annuleringsverzekering dekking biedt voor dit soort situaties dan heb je het mis. Een annuleringsverzekering biedt alleen dekking bij persoonlijke omstandigheden die het reizen onmogelijk maken zoals ziekte of een overlijden van een familielid.

Alleen met een dekkingsbeperking van het Calamiteitenfonds is het mogelijk om je geld terug te krijgen, mits de touroperator is aangesloten bij het fonds. Voor Thailand is vooralsnog geen dekkingsbeperking afgegeven, je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Meer informatie

Je kunt de volgende websites raadplegen om op de hoogte te blijven van de actuele situatie in Thailand:

← Ramp in China Toeristen geen last van onrust in Bangkok →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam