Tijdelijk geen reizen naar Gambia

Landen 18 jan 2017
Tijdelijk geen reizen naar Gambia

In Gambia is de noodtoestand uitgeroepen, waardoor de Rijksoverheid het West-Afrikaanse land tijdelijk afraadt als vakantiebestemming. Niet-essentiële reizen naar Gambia worden afgeraden sinds president Yahya Jammeh de noodtoestand uitgeroepen heeft. Jammeh verloor de presidentsverkiezingen, maar weigert het om de macht over te dragen. Er worden in Gambia rellen verwacht als gevolg van deze situatie. De Nederlandse toeroperators hebben allert gereageerd op de ontstane situatie. Touroperators TUI en Corendon zijn begonnen met het evacueren van Nederlandse toeristen die in Gambia verblijven. De komende dagen zullen er ook geen nieuwe toeristen naar Gambia gebracht worden.

Verwacht wordt dat de huidige situatie van vrij korte duur zal zijn en dat er op redelijk korte termijn weer vakantievluchten naar Gambia plaats kunnen vinden. Voor mensen die een dezer dagen naar Gambia zouden vertrekken worden oplossingen gezocht. Zo kan men bij TUI kosteloos annuleren of de vakantie omboeken.

← Toerisme Gambia komt weer op gang Canada is helemaal hot in 2017 →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam