Te weinig koopzondagen in Antwerpen

Steden 24 jan 2010
Te weinig koopzondagen in Antwerpen

Het toerisme in Antwerpen wordt negatief beïnvloed door het zeer beperkt aantal koopzondagen per jaar in de Scheldestad. Voor een deel van de potentiële toeristen voor een weekendje Antwerpen is het ontbreken van koopzondagen zelfs een reden om voor een andere stedentrip te kiezen. Door allerlei wetten en regeltjes blijft het aantal zondagen dat de winkels open zijn beperkt tot slechts een enkele dag. Zo was het dit jaar erg druk tijdens de eerste zondag van de wintersolden en zijn de vrijwel traditionele twee koopzondagen voor Kerstmis ook een bijna gegarandeerd succes.

De site www.allesoverantwerpen.nl zegt maandelijks tientallen e-mails te krijgen met de vraag of er de komende zondag een koopzondag in Antwerpen is. Voor veel Nederlanders is het onbegrijpelijk dat een stad als Antwerpen op zo weinig zondagen haar winkeldeuren opent. Niet voor niets zie je iedere zondag op de Meir en omstreken Hollanders speurend naar mogelijkheden om hun geld uit te geven. Volgens mij wordt het tijd dat men in België eens serieus overweegt om demogelijkheden voor zondagopenstellingen flink te verruimen. De hotels in Antwerpen en de winkeliers zullen daardoor volgens mij een aanzienlijke omzetstijging kunnen genereren.

← Stedentrip naar Frankfurt Antwerpen sluit drukke kerstperiode af →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Willem
    25 januari 2010 om 13:17

    Dat is een van de redenen dat wij niet zo vaak naar Antwerpen komen, kom eens bij ons kijken op zondagen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hoe gezellig het is want daar heb je elke zondag koopzondag.


  2. Antwerpen Hotels
    1 juni 2010 om 16:59

    After my first visit to Antwerpen i was absolutely fascinated by this outstanding city. So beautiful and aristocratic, a nice city to see on summer vacation.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam