Suriname: dé hotspot van 2010

Landen 05 jan 2010
Suriname: dé hotspot van 2010

Het nieuwe jaar is inmiddels aangebroken. Welke hotspots moeten we in 2010 bezoeken? Reisgidsengigant Lonely Planet heeft Suriname uitgeroepen tot één van de hotspots van 2010. De top 10 is in het najaar van 2009 verschenen in het boek Best in Travel 2010.

Prachtige natuur

Het toerisme in Suriname begint zich steeds sneller te ontwikkelen. Vooral de mooie natuur trekt veel toeristen, maar de laatste tijd begint het stadsleven in Suriname zich echter ook zeer goed te ontwikkelen, vooral in Paramaribo. Suriname zelf heeft geen prachtige blauwe stranden en daarom combineren reizigers hun reis vaak met een bezoek aan de Antillen.

Andere landen die je moet zien

In de landencategorie zijn verder te vinden: El Salvador, Duitsland, Griekenland, Maleisië, Marokko, Nepal, Nieuw-Zeeland, Portugal en de Verenigde Staten.

Topregio’s

De lijst met topregio’s bestaat uit Alsace in Frankrijk, Bali, de archipel Fernando de Noronha in Brazilië, Goa in India, Koh Kong Conservation Corridor in Cambodja, het Baikalmeer in Rusland, Oaxaca in Mexico, zuidelijk Afrika; het Lake District in Engeland en het zuidwesten van de staat West-Australië.

Steden die je niet mag missen

Dan is er ook nog een lijst met steden waar je volgend jaar moet zijn: Abu Dhabi, Charleston in de Verenigde Staten, het Ierse Cork, Cuenca in Ecuador, Istanbul, Kyoto, Lecce in Italië; Sarajevo, Singapore en Vancouver.

← Brandblussers verplicht in de auto Thailand nog steeds mateloos populair bij toeristen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Winterzon
    5 januari 2010 om 12:12

    Suriname is prachtig. Heerlijke saté in hotel Torarica, lekker Parbobier en vriendelijke mensen.


  2. Va
    2 februari 2010 om 16:35

    Suriname is top! Veel natuur, leuke mensen, en het lekkerste eten!


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam