Succesvolle start kerstmarkt Antwerpen

Steden 07 dec 2014
Succesvolle start kerstmarkt Antwerpen

Gisteren is de kerstmarkt van Antwerpen begonnen. De eerste dag van deze drukbezochte Belgische kerstmarkt was een groot succes. Het publiek kwam in grote aantallen naar Antwerpen. Opvallend was het grote aandeel van Nederlandse toeristen die in Antwerpen rondliep. Naar schatting zo’n 30 tot 40% van alle bezoekers in de Antwerpse binnenstad kwam uit Nederland.

Mooi weer

Antwerpen had het geluk dat het weer gisteren heel erg meezat. Na een week van waterkoud grijs weer liet de zon zich gisteren volop zien. De thermometer schoot omhoog naar een graad of 9 in de middag, waardoor het erg aangenaam was om op de Antwerpse kerstmarkten rond te lopen. De horeca profiteerde optimaal van het goede weer. Mensen waren geneigd langer in Antwerpen te blijven. Een bezoek aan een terrasje, bar of restaurant was voor velen dan ook een automatisch vervolg op een dagje van kerstmarktbezoek in Antwerpen.

Vier locaties voor de kerstmarkt

De kerstmarkt van Antwerpen is te vinden op een viertal locaties. Op de Groenplaats, Grote Markt en Suikerrui kun je t/m zondag 28 december van de vele winterse chaletjes genieten. Op het Steenplein blijven de winterse houten stalletjes tot en met zondag 4 januari 2015 staan.

Mooi openingsfeest

Gisteren ging het winterseizoen in Antwerpen van start met een openingsfeest. Een tweetal parades, muziekoptredens in ’t Afdak, straattheater en dwaallicht zorgden gisteren voor een aparte sfeer. De eerste parade, een circusparade van Compagnie Off, begon wel wat te laat. De planning was dat deze circusparade om 18 uur vanaf het Astridplein zou vertrekken, dat werd een kleine drie kwartier later.

succesvolle-start-kerstmarkt-antwerpen-6

succesvolle-start-kerstmarkt-antwerpen-5

succesvolle-start-kerstmarkt-antwerpen-4

succesvolle-start-kerstmarkt-antwerpen-3

succesvolle-start-kerstmarkt-antwerpen-2

succesvolle-start-kerstmarkt-antwerpen-1

← Antwerpen verwacht stormloop wintersolden CentrO extra lang open tijdens kerstmarkt →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam