Subsidie voor vakantie op Malta

Landen 20 apr 2021
Subsidie voor vakantie op Malta

Op vakantie gaan en geld daarvoor ontvangen? Dat kan als je tot de eerste 35.000 toeristen behoort die na het opheffen van de reisrestricties naar Malta op vakantie gaat. Malta heeft een pot gemaakt van 3,5 miljoen euro om toeristen die minstens 3 dagen naar Malta op vakantie gaan daarvoor te belonen. Deze subsidie is in het leven geroepen om de toeristenbranche weer snel op gang te krijgen nadat het landje zijn grenzen weer geopend heeft voor vakantiegangers. De vraag is of deze geldelijke beloning nodig is. Veel Europeanen zijn al blij als ze überhaupt weer naar Malta op vakantie kunnen gaan. Het warme mediterrane klimaat van Malta zorgt ervoor dat het de komende maanden vooral warm en zonnig zal zijn op de eilanden Malta en Gozo. Daarnaast heeft deze bestemming in de Middellandse Zee een zeer aangename keuken, die geïnspireerd is op onder andere de Italiaanse keuken. Verder heb je hier alles wat je zoekt op vakantie: strand, leuke hotels, sfeervolle dorpen en allerlei bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Honderden euro’s

Er gaan verschillende berichten rond over hoeveel de subsidie voor een vakantie op Malta bedraagt.

Als het goed is zijn dit de juiste bedragen:
€ 100,- per persoon voor een verblijf in een vijfsterrenhotel
€ 75,- per persoon voor een verblijf in een viersterrenhotel
€ 50,- per persoon voor een verblijf in een driesterrenhotel

Voorwaarde is dat je rechtstreeks bij het hotel boekt en minstens 2 nachten overnacht.

Vanaf wanneer?

De verwachting is dat Malta vanaf 1 juni weer opengaat voor toeristen. Of Nederland dan ook code geel (of groen) afgeeft voor Malta, is nog de vraag. Voorlopig geldt voor heel de wereld code oranje en soms zelfs rood. Belgen mogen van de Belgische autoriteiten wel weer naar Malta reizen.

← Reisadvies Slovenië per 24 juni naar geel Rotterdam The Hague Airport exclusief voor vluchten Marokko →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam