Steeds meer toeristen huren scooter tijdens hun vakantie

Overig 31 jul 2018
Steeds meer toeristen huren scooter tijdens hun vakantie

Het aantal toeristen dat een scooter huurt tijdens hun vakantie neemt toe. Dat blijkt uit de verhuurgegevens van enkele tientallen scooterverhuurbedrijven op populaire vakantiebestemmingen in Europa zoals Frankrijk, Spanje, Griekenland en Italië. Gemiddeld zeggen deze bedrijven dit jaar 18 procent meer verhuurdagen te registreren dan dezelfde periode vorig jaar. De toename blijkt vooral toe te schrijven te zijn aan stellen tussen de 25 en 45 jaar. Onder jongeren lijkt het aantal verhuurde scooters licht afgenomen te zijn. Zo wordt er op het populaire Griekse eiland Kreta een daling van maar liefst 25% gezien in de populaire groep tot 21 jaar. Dit zijn de toeristen die door hun jonge leeftijd vaak geen auto kunnen huren en met een scooter wel lekker erop uit kunnen trekken.

Volgens de mensen in de branche is het succes van de scooter als vervoermiddel aan een paar factoren te danken:

  • Huurauto’s worden steeds duurder, zeker als je voor korte tijd wilt huren. De scooter is dan een goed(koop) alternatief.
  • Steeds meer mensen schaffen in Nederland een scooter aan als vervanging voor de tweede auto. Zo schijnt Scooterlease-XL opvallend veel aanvragen te krijgen van dertigplussers waarbij de scooter als extra vervoermiddel voor het gezin ingezet kan worden.
  • Parkeren wordt op vakantie steeds lastiger en ook steeds duurder. Met de scooter heb je dat probleem niet.
  • Steeds meer toeristen kiezen ervoor om hun hotel voor een dag (of meer) te verlaten. Er is dus meer vraag naar mobiliteit.

De grotere verhuurders geven aan dat ze rekening houden met een nog grotere groei volgend jaar. Een verhuurder in Rome geeft aan dat hij voor volgend jaar zijn vloot met een kwart uit wil gaan breiden omdat hij deze zomer teveel ‘nee’ moet verkopen.

← De mooiste vakantiefoto's maak je met een drone Nederlander gaat vaak slecht voorbereid op avontuurlijke vakantie →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam