De top 10 steden met de hoogste levensstandaard

Top 10 31 jan 2011
De top 10 steden met de hoogste levensstandaard

De levenstandaard in de westerse wereld wordt steeds hoger. Mensen eisen ook een steeds betere kwaliteit. Vind jij gezondheid ook erg belangrijk en ga je vaak op reis? In dit artikel de top 10 vakantiesteden met de hoogste levenstandaard. In deze metropolen kun je lekker ontspannend rondreizen.

De volledige top 10

De onderstaande steden zijn beoordeeld op verschillende criteria, waaronder infrastructuur, sociaal leven, openbare diensten, toegang tot de zorg, luchtkwaliteit, klimaat, vrije tijd, huisvesting en veiligheid.

1. Zürich

Dat Zwitserland drie steden in deze top 10 lijst heeft is geen verassing. De levensstandaard in het alpenland is altijd al van hoge kwaliteit geweest. Zürich, de grootste stad van Zwitserland staat op nummer 1. De stad staat bekend als schoon en efficiënt. Zwitsers voelen zich in het algemeen zeer tevreden over de kwaliteit van leven.

2. Genève

De tweede grootste stad van Zwitserland en ook tweede in deze top 10 lijst is Genève. Tevens één van de duurdere steden in deze lijst. Levenskwaliteit gaat samen met hoge kosten van levensonderhoud. De duurste steden in de wereld zijn Oslo, Tokio en Reykjavik, Genève en Zürich. Voor de levenskwaliteit is Genève ook een absolute aanrader.

3. Vancouver

Vancouver is de enige stad van het Amerikaanse continent in deze lijst. De grootste stad van de Canadese provincie British Columbia staat op plek drie. Opmerkelijk is het dat er geen enkele Amerikaanse stad in de top tien voorkomt. Misschien is de Verenigde Staten niet langer het paradijs van vroeger. Canada en Zwitserland zijn de landen waar de levensstandaard hedendaags van hoge kwaliteit is.

4. Wenen

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, vormt sinds 1922 een eigen deelstaat. De stad kent een lange en diepgaande koffietraditie en met bekende gerechten als de Wiener Schnitzel, Kaiserschmarrn en Apfelstrudel is het een absolute aanrader. Tevens is de stad in de laatste jaren steeds fietsvriendelijker geworden. Het aantal routes is uitgebreid,  de ringweg beschikt over een vrij gelegen fietspad en het stallen van fietsen en huren van fietsen is geen enkel probleem.

5. Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Vooral de vele parken en de nabijheid van de schitterende natuur zijn aspecten die de bewoners waarderen. Auckland heeft een bevolkingsaantal van 1,4 miljoen mensen, maar liefst een derde van de totale bevolking van Nieuw-Zeeland. Je kunt in deze stad heerlijk ontspannen.

6. Düsseldorf

De posities 6 tot en met 8 worden bezet door Duitse steden. Düsseldorf ligt midden in het industriële hart van Duitsland, het Ruhrgebied en de stad is het centrum van de Duitse reclame-industrie. De vele parken, de mogelijkheden voor het vervoer en de vele musea en theater maken de stad absoluut de moeite waard om te bezoeken.

7. Frankfurt

Frankfurt am Main is de vijfde grootste stad in Duitsland. Kenmerkend voor deze stad is de skyline met wolkenkrabbers die behoren tot de hoogste die in Europa zijn. Tevens is er de enorme luchthaven. Er zijn meer dan 50 groene gebieden in de stad, verspreid over de verschillende stadsdelen. Ook heeft Frankfurt de hoogste arbeidsplaatsdichtheid van Duitsland.

8. München

München lijkt de minst verrassend Duitse stad in deze lijst, maar staat slechts achtste. De hoofdstad van Beieren, de grootste en één van de rijkste staten in Duitsland, is zeker een leuke plek om te wonen. Kenmerkend aan München is het Oktoberfest. Verder zijn er in de stad de nodige monumenten, winkels, musea en andere bezienswaardigheden te bezoeken.

9. Bern

Bern, de hoofdstad van Zwitserland, is de derde Zwitserse stad op deze lijst. De stad ligt aan de rivier de Aare en de rivier omslingert een groot deel van de oude binnenstad. Van oudsher is Bern een cultureel pareltje voor een stedentrip

10. Sydney

Sydney is van oudsher ontstaan als een plaats voor Britse criminelen. Dat de Australische nu in deze lijst voorkomt, is dan ook opmerkelijk te noemen. Echter is er sindsdien veel veranderd en behoort Sydney met zijn moderne architectuur, de vele parken, stranden en multiculturele sfeer tot de mooiste steden ter wereld.

← De top 10 bezienswaardigheden om te bezoeken voor ze verdwijnen De top 10 steden met zakkenrollers →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam