Snurken tijdens vakantie zorgt voor scheiding

Opmerkelijk 08 jul 2010
Snurken tijdens vakantie zorgt voor scheiding

Heerlijk rustig op vakantie bijkomen van de alledaagse stress is niet voor iedereen weggelegd. Ook tijdens de vakantie blijken velen ’s nachts nog wakker te liggen door een partner die snurkt.

Ruzie

Een snurkende partner zorgt meestal voor ergernissen, stress en ruzie. In een samengestelde lijst van meest voorkomende oorzaken die leiden tot een echtscheiding, staat snurken op vakantie bovenaan volgens MSN.com.

Meer alcohol tijdens vakantie

Een goede snurkpartij is wel 70 decibel. Dat is ongeveer net zo hard als het geluid van een stofzuiger. Daarbij wordt er tijdens de vakantie ook nog eens flink wat meer gegeten en alcohol gedronken, waardoor het snurken alleen maar toeneemt.

Oorzaak

In Nederland zijn er circa 6,2 miljoen mensen die snurken. Snurken wordt veroorzaakt doordat de hals en keelspieren ’s nachts verslappen. Daardoor zakt de tong weg in de luchtweg, waardoor de lucht door een vernauwde ademweg wordt gezogen. Hierdoor wordt het geluid van snurken veroorzaakt.

← Plassen in het zwembad 17 dollar voor een plantenspuit →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam