Slimme wintersporter bespaart twee rondjes in skihut aan benzine

Handige tips 16 dec 2009
Slimme wintersporter bespaart twee rondjes in skihut aan benzine

In de wintersportlanden is de benzine respectievelijk goedkoper dan in Nederland. Maar in sommige gevallen kan het ook duurder uitpakken. Diesel is in Italië weer 3% duurder en LPG is alleen in Frankrijk en Oostenrijk een paar procent duurder. Dit blijkt uit onderzoek van UnitedConsumers.

Bespaar 30 tot 40 euro

Gemiddeld zijn de brandstofuitgaven aan een wintersport 200 euro voor diesel en 250 euro voor benzine. Wie slim tankt, door gebruik te maken van de gunstige buitenlandse brandstofprijzen, kan wel 30 tot 40 euro besparen. Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa kun je vinden op www.UnitedConsumers.com/vakantie.

Circa 1 miljoen Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. Ongeveer 300.000 hiervan vetrekken nog dit jaar met de kerst. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, circa 19% voor Frankrijk, 5% voor Duitsland en 8% voor Zwitserland.

Wel of niet met volle tank vertrekken

Luxemburg is en blijft het voordeligst voor alle brandstoffen. Voor de wintersporters die niet over Luxemburg naar hun bestemming rijden is het algemene advies voor diesel- of benzinerijders: tank zoveel mogelijk in de wintersportlanden Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zelf. Daar is de brandstof immers het goedkoopst. Alleen voor dieselrijders loont het om vanuit Nederland met een volle tank te vertrekken. Benzinerijders zijn in Duitsland 11 procent en België 6 procent goedkoper uit.

Ten opzichte van 2008 betalen we overigens voor benzine een kwartje meer en ruim een dubbeltje voor diesel en LPG.

← Bagage vermist of vertraagd: hoe te handelen? Zoek je vliegtuigstoel uit →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam