Schaarste huurauto’s Tenerife

Schaarste huurauto’s Tenerife

Het aantal huurauto’s die de autoverhuurbedrijven op Tenerife ter beschikking hebben is de afgelopen twee jaar aanzienlijk gedaald als gevolg van de kredietcrisis. Sommige verhuurders zagen hun wagenpark met meer dan de helft slinken omdat het financieren van nieuwe auto’s steeds lastiger wordt. Omdat het aanbod sneller daalt dan de prijs heeft dit ook gevolgen voor de verhuurprijzen van de vakantieauto’s. Waar je twee jaar geleden nog gemakkelijk een Volkswagen Polo of gelijkwaardig kon huren voor minder dan honderdvijftig euro per week daar betaal je nu soms het dubbele voor een zelfde auto. Vooral de goedkoopste prijsklassen zijn flink in prijs gestegen. In het luxere segment en bij speciale auto’s zoals cabrio’s, MPV’s en SUV’s vallen de prijsstijgingen nog wel mee maar is het vooral een kwestie van tijdig reserveren.

toekomst

Naar verwachting zal het nog jaren duren voordat autoverhuurbranche met behulp van banken weer volop kan investeren in nieuwe auto’s. Het probleem dat de meeste verhuurders momenteel vooral hebben is het tekort aan eigen vermogen. Dit is steeds vaker een keiharde eis van de banken om risico’s van geldleningen zoveel mogelijk naar een acceptabel niveau te reduceren. Wie een huurauto te duur vindt kan altijd nog ervoor kiezen om het eiland Tenerife per bus te verkennen. Via de hostess kun je nog steeds volop excursies boeken waarbij je er gezamenlijk per touringcar op uit trekt.

← Naaktkalender door boze stewardessen Boetes voor roken op het strand →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Zomervakantie
    6 april 2010 om 00:03

    Wilde vorige week een auto op Tenerife huren bij aankomst. Prijzen die men vroeg op luchthaven waren niet normaal meer. Bijna 600 euro voor een Opel Insignia voor 6 dagen!


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam