Ryanair gaat weer vliegen

Ryanair gaat weer vliegen

Luchtvaartmaatschappij Ryanair is voornemens het aantal vluchten per 1 juli uit te breiden van 30 naar 1000 vluchten per dag. Hiermee gaan ze naar ongeveer 40% van het aantal vluchten dat ze voor het uitbreken van de coronacrisis uitvoerden. Dit is net op tijd voor de drukste twee maanden van het jaar, waarin Europa normaliter massaal op zomervakantie gaat. Door de coronaregels die in veel landen gelden en de angst bij reizigers voor het virus, zal de vraag naar stoelen waarschijnlijk een stuk lager zijn dan normaal in het hoogseizoen. Berichten dat bestemmingen zoals Cyprus, Turkije en Italië graag weer toeristen verwelkomen zullen mogelijk het aantal vakantiereizigers naar dit soort bestemmingen doen toenemen. De komende maanden vormen de beste reisperiode voor Europa.  Dit is de periode waarin er het meeste geld omgezet wordt. Door weer te gaan vliegen pakt Ryanair in ieder geval een deel van de omzet mee die ze normaal gesproken zouden maken.

Om de gezondheidsrisico’s voor personeel en passagiers te beperken zou Ryanair een aantal maatregelen treffen. Zo worden mondkapjes verplicht aan boord en zullen er temperatuurchecks plaats gaan vinden. Om het toilet aan boord te mogen gebruiken moet er toestemming aan het cabinepersoneel gevraagd worden. Zo wil men het wachten bij de toiletten voorkomen. Of Ryanair verder nog iets doet aan de stoelopstellingen of stoelen leeg gaat laten om ruimte te creëren, is niet bekend. De onderlinge ruimte tussen passagiers is bij een volledige bezettingsgraad van een vliegtuig geen anderhalve meter.

← Belvilla ziet flinke stijging boekingen in eigen land Voortaan mondkapjes verplicht bij KLM →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam