Ruimtevluchten vanaf Curaçao

Ruimtevluchten vanaf Curaçao

In 2014 moet het mogelijk zijn, voor de rijker bedeelden onder ons, om vanaf Curaçao commerciële ruimtevluchten te maken.

De ruimte in vanaf vliegveld Hato

Het Nederlandse bedrijf Space Experience Curaçao (SXC) heeft een intentieverklaring getekend met Curaçao Airport Holding (CAH). SCX is opgericht door oud-bevelhebber der luchtstrijdkrachten Ben Droste en F-16 piloot Harry van Hulten. Met deze intentieverklaring moet het vanaf de Curaçaose luchthaven Hato mogelijk worden om ruimtevluchten te maken.

Tienduizenden euro’s

Vanaf Hato International Airport wil het bedrijf SCX over vier jaar met een eigen ruimtevaartuig de ruimte in. Zoals de voorspellingen nu zijn, zal de rit een half uur duren en kan er één passagier mee aan boord. De prijs van een vlucht naar de ruimte zal tienduizenden euro’s kosten.

Ook voor wetenschappelijk onderzoek

Het ruimtevaartuig zal niet alleen gebruikt worden voor ruimtevaarttoerisme, maar ook voor wetenschappelijk onderzoek. Maurice Adriaend, directeur van Curaçao Airport Holding, is enthousiast over de plannen. Hij verwacht dat de ruimtevluchten bijdragen het toerisme en de industriële ontwikkeling van het Antilliaanse eiland.

← Stakingen Griekenland zorgen voor vertragingen Explosie Bangkok: zeker negen gewonden →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam