Rotterdam The Hague Airport exclusief voor vluchten Marokko

Landen 21 jan 2021
Rotterdam The Hague Airport exclusief voor vluchten Marokko

De internationale luchthaven van Rotterdam wordt voorlopig alleen nog maar gebruikt voor vluchten van en naar Marokko. Het negatief reisadvies voor alle vakanties vanuit Nederland heeft de markt voor vluchten naar veel bestemmingen compleet in doen donderen. Voor de luchtvaartmaatschappijen die vanaf Rotterdam The Hague Airport actief zijn, betekent dit dat het voor de meeste vliegverbindingen niet meer rendabel is om ze operationeel te houden. Vandaag is duidelijk geworden dat tot eind maart 2021 er vanaf Rotterdam The Hague Airport alleen nog maar op een paar bestemmingen in Marokko gevlogen zal worden. Zo staan er voor morgen vluchten naar Tanger, Al-hoceima en Nador op het programma. Deze worden allemaal uitgevoerd door Transavia. De reden dat vluchten van en naar Marokko wel doorgaan is dat door Nederlanders met een Marokkaanse migratieachtergrond andere soorten reizen gemaakt worden dan vakanties. Denk bijvoorbeeld aan begrafenissen van familie in het andere land.

Andere bestemmingen worden nog wel in mondjesmaat aangevlogen door Transavia, maar daarvoor wordt Amsterdam Schiphol Airport voor gebruikt. De bundeling van vluchten op Schiphol maakt het voor Transavia overzichtelijker en efficiënter.

← Subsidie voor vakantie op Malta Coronaluchtbrug voor gestrande Nederlanders in VK →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam