De top 5 rookvrije vakantielanden

Landen 11 apr 2011
De top 5 rookvrije vakantielanden

Vakantiegangers die op zoek zijn naar rookvrije vakantiebestemmingen, hoeven niet te vrezen. In veel vakantielanden is namelijk tegenwoordig een rookverbod ingesteld. Hou je er ook niet van om op je vakantie in een rokerslucht te zitten? En weet je niet naar welk vakantieland je heen kunt? In dit artikel de top 5 van ideale reisbestemmingen voor anti-rokers.

De top 5 rookvrije vakantiebestemmingen

1.      IJsland

In IJslandse bars, restaurants en cafés is een rookvrije omgeving de standaard. Roken en ander gebruik van tabak is namelijk verboden in alle openbare ruimtes. De IJslandse wetgeving houdt ook aan dat alle openbare plaatsen, waar kinderen kunnen spelen rookvrij moeten zijn. Families kunnen zich voor een reis naar IJsland instellen  op veel rookvrije omgevingen.

2.      Ierland

Ierland was het eerste land in de wereld dat een algeheel rookverbod voor werkplekken opnam in de wet. Het verbod geldt natuurlijk ook voor alle clubs, bars, restaurants en cafés. In Ierland hoef je op vakantie je dus niet in een rokerslucht op te houden.

3.      Australië

Roken in afgesloten openbare ruimtes is verboden in het gehele land. In de zomer ontstaan bosbranden in Australië vaak door nog brandende sigaretten. Het is daarom geen verassing dat de Australische autoriteiten het rookverbod streng naleven. Zodoende is Australië de perfecte vakantiebestemming voor niet-rokers.

4.      Canada

Canada is inmiddels al meerdere jaren rookvrij. Toeristen die op zoek zijn naar cafés en restaurants waar niet gerookt wordt,vinden deze volop. In enkele provincies in Canada is het voor winkeleigenaren zelfs verplicht tabak uit het zicht van klanten te houden.

5.      Noorwegen

Vanaf 2004 geldt er voor alle cafés, restaurants en bars een algeheel rookverbod. In het Scandinavische land is tevens al jaren een daling te zien van het aantal rokers, mogelijk ten gevolge van het rookverbod. Wat wel populair is in Noorwegen is een soort pruimtabak genaamd ‘snus’. Dit is een soort tabak in vochtig poedervorm.

Heb je zelf een prachtige vakantiebestemming waar niet gerookt wordt? Of naar welk land moet je absoluut niet heen, omdat er veel gerookt wordt? Plaats hier je reactie.

← Spanje weer ongekend populair Verplichte all-inclusive reis in Bhutan →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Michelle
    16 februari 2011 om 12:05

    Ik ben eens jaren geleden naar Malta geweest en toen was er ook al een rookverbod.Spanje is op dit moment het stengst: Spanje heeft het roken in het openbaar verder aan banden gelegd. Zondag werd in het land een strenger rookverbod van kracht. De Spaanse antirookwetgeving is daarmee een van de strengste in Europa geworden.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam