Roadtrip maken door Europa? Hier moet je aan denken!

Handige tips 04 mei 2020
Roadtrip maken door Europa? Hier moet je aan denken!

Er is niets fijner dan de auto instappen en wel zien waar je terecht komt. Het gevoel van ultieme vrijheid. Geen wonder dat steeds meer mensen voor een roadtrip door Europa kiezen. Het grootste voordeel van een vakantie in Europa is dat je de meeste landen en steden binnen enkele uren tot dagen kunt bereiken. Er lijken vrijwel geen grenzen te bestaan. Je hopt gemakkelijk van de ene naar de andere plaats. Hierdoor kun je binnen de kortste keren heel veel verschillende culturen proeven en de meest bijzondere bezienswaardigheden en fabelachtige landschappen ontdekken.

Nu voor veel mensen de zomer in het water valt, richten we massaal onze peilen op het najaar van 2020. We hopen met heel ons hart dat Europa rond die tijd weer open gesteld kan worden voor toeristen. Zodat wij eindelijk onze vakantiekriebels de vrije loop kunnen laten gaan. Ben jij toe aan een geweldige roadtrip door Europa? Dan is nú het moment om jezelf alvast goed voor te bereiden. Maar waar moet je allemaal aan denken?

Hoe ben je verzekerd?

Natuurlijk wil je er niet aan denken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom moet je altijd rekening houden met de mogelijkheid dat je tijdens het reizen in een ongeval betrokken raakt. Maar wat betekent dit voor je reis? Is er ook pechhulp in het buitenland aanwezig? Is je autoverzekering eigenlijk wel geldig in het buitenland? Hoe zit het eigenlijk met jouw autoverzekering?

In de maanden voor de roadtrip heb je gelukkig genoeg tijd om dit zorgvuldig uit te zoeken. Lees je polis zorgvuldig door en bekijk of het nodig is om enkele aanpassingen te maken.

Naast je autoverzekering is het ook belangrijk om een reisverzekering af te sluiten en je zorgverzekering te controleren. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd op pad kunt gaan. Zelfs als er zich een ongelukkige en onverhoopte situatie zal voordoen.

Houd rekening met schoolvakanties

Ben je een ware avonturier en ga je het liefst op de ‘bonnefooi’ op reis? Dan is het wel belangrijk om vooraf even de schoolvakanties te checken. Deze lopen namelijk niet altijd synchroon met de vakanties in Nederland.

Bovendien is de kans groot dat de vakanties in Europa in het najaar van 2020 en begin 2021 anders zijn dan we nu gewend zijn. Er wordt immers al gesproken over het feit dat kinderen het schoolwerk in moeten halen wat ze de afgelopen tijd door de coronacrisis zijn misgelopen. Tijdens schoolvakanties is het altijd ontzettend druk. Niet alleen onderweg, maar ook bij campings en hotels. Helemaal op de bonnefooi gaan is dan ook niet mogelijk, omdat je dan het risico loopt dat je zonder slaapplaats komt te zitten.

Regel daarom alvast vroegtijdig slaapplaatsen onderweg. De dag zelf kun je natuurlijk nog steeds op je eigen manier invullen, zolang je maar verzekerd bent van een heerlijk bedje na een lange dag rondrijden!

Laat je auto vroegtijdig keuren

Er wordt veel van je auto gevraagd tijdens een roadtrip door Europa. Daarom is het belangrijk dat deze in topconditie is. Breng hem daarom voorafgaand aan de vakantie naar een garage, zodat hij nog even zorgvuldig gekeurd kan worden voordat jullie op reis gaan. Zo kan je met een goed gevoel op pad gaan en verklein je het risico op pech onderweg.

5 tips voor lange reizen met de auto →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam