Reisbeperkingen houden Nederlanders in eigen land

Reisbeperkingen houden Nederlanders in eigen land

Met het uitblijven van reisversoepelingen kiezen Nederlanders tijdens de meivakantie massaal voor een vakantiewoning in eigen land, zo blijkt uit cijfers van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Van de gasten die in de week van 15 t/m 21 maart een vakantiewoning geboekt heeft, koos ruim 85% voor een binnenlands verblijf. 

Van alle boekingen die dit kalenderjaar al gemaakt zijn voor de meivakantie, kiest 69% voor een vakantiewoning in eigen land.

Van de informatie die voor de persconferentie van aanstaande dinsdag uitgelekt is blijkt dat het strenge advies om niet naar het buitenland te gaan van kracht blijft. Dat betekent dat we ook in de meivakantie in eigen land moeten blijven. De binnenlandse boekingen zijn iets gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (12%). Ten opzichte van het pre-coronajaar 2019 worden er 25% meer vakantiehuizen in Nederland geboekt.

Last-minutes
Hanita van der Meer, Director PR and Communication van Belvilla: “Het viel te verwachten dat het advies om niet naar het buitenland te reizen van kracht zou blijven. Toch wilden mensen graag een bevestiging voordat ze in eigen land vakantiehuizen gingen boeken. Dat zien we nu ook terug in de boekingen. Naast de huidige boekingen verwachten we ook dat er nog veel last-minute vakantiehuizen vastgelegd zullen worden nu een reis naar het buitenland afgeraden wordt.”

Zomer
Een zomervakantie in het buitenland behoort hoogstwaarschijnlijk wel tot de mogelijkheden. Ruim 55% van de boekers kiest deze zomer voor een vakantiewoning in het buitenland. De populairste buitenlandse zomerbestemmingen zijn voorlopig België, Frankrijk en Oostenrijk.

Het aanbod van Belvilla, sinds 2019 onderdeel van OYO Vacation Homes, bestaat uit ruim 40.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen.

← Gesloten reissector vraagt meer perspectief en extra steun Geen buitenlandse fans bij Olympische Spelen in Tokyo →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam