Populariteit New York neemt alsmaar toe

Steden 15 mrt 2018
Populariteit New York neemt alsmaar toe

New York City wordt populairder en populairder. De stad der steden, zoals New York soms genoemd wordt, voert op veel manieren de statistieken aan als het gaat om de populairste reisbestemmingen ter wereld. De afgelopen jaren werd record op record gebroken wat betreft de bezoekersaantallen van deze metropool in het noordoosten van de Verenigde Staten. En ook op andere manieren kun je de zien hoe immens populair New York City is. Zo publiceerde de populaire app Instagram een lijst van steden die in 2017 het meest geïnstagramd zijn. En je raadt het al: New York City staat ook hier op de eerste plaats.

Populairste steden op Instagram

Dat New York City de lijst van Instagram aanvoert is eigenlijk niet zo verbazingwekkend. De stad wordt enorm veel bezocht, is zeer fotogeniek en reizigers laten hun volgers maar al te graag zien dat ze in New York City zijn. De nummers twee en drie in de top 10 van populairste steden binnen Instagram zijn overigens Moskou en Londen. Wat ons betreft een beetje verrassend, omdat de Russische hoofdstad niet zo drukbezocht is als Londen of Parijs.

Recordjaar 2017

Na een jarenlange vrijwel ononderbroken trend van groei van het toerisme in New York was 2017 opnieuw een recordjaar. Maar liefst 61,8 miljoen mensen bezochten de Big Apple. Dit is een groei van 1,3 miljoen bezoekers ten opzichte van het vorige recordjaar 2016, toen er 60,5 miljoen toeristen geteld waren. Opvallend is wel dat de groei volledig op het conto van de binnenlandse toeristen geschreven kom worden. Daar was een groei van 1,4 miljoen mensen te zien, terwijl het aantal internationale bezoekers licht daalde: van 12,7 miljoen in 2016 naar 12,6 miljoen in 2017.

Waarom N.Y.C.?

De populariteit van New York City vloeit voort uit verschillende elementen. Zo is de verzameling van wolkenkrabbers in Manhattan natuurlijk uniek en zijn er enorm veel bezienswaardigheden te bezoeken in deze enorme metropool. De belangrijkste reden om een stedentrip naar New York te boeken is waarschijnlijk dat deze stad de meest Amerikaanse stad van de Verenigde Staten is. De taxi’s, het kapitalisme, het neon, de hotdogkraampjes…. Het is allemaal zo herkenbaar voor een toerist. Je hebt de stad immers zo vaak in films en televisieseries gezien dat het eigenlijk één groot feest der herkenning is. Daarnaast is New York City een stedentripbestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor weer het is, hier is altijd wel wat te beleven. Ieder seizoen heeft zijn eigen schoonheid.

← Last minutes naar steden steeds populairder Louvre Abu Dhabi opent volgende maand →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam