Overstromingen in Thailand? Geen zorgen voor toeristen

Overstromingen in Thailand? Geen zorgen voor toeristen

In de Nederlandse media verschijnen berichten dat er sprake is van ernstige wateroverlast in Thailand. De redactie van VakantieNieuws heeft een aantal bronnen in Thailand geraadpleegd, conclusie: toeristen hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken.

Noordoosten en centrale regio’s

Vooral de provincies in centraal en Noordoosten van Thailand zijn getroffen. Buri Ram en Nakhon Ratchasima hebben te maken met grote problemen door het water, met als gevolg een aantal dodelijke slachtoffers.

Bangkok maakt zich op voor overstromingen

Door de stijging vande Chao Phraya-rivier, die veel water uit het Noorden krijgt te verwerken, wordt voor vandaag en de rest van de week hoge waterstanden voorspeld. Bewoners in Bangkok die langs de oevers van de Chao Phraya rivier wonen worden geëvacueerd.

Toeristen in Thailand

De toeristische plaatsen in het zuiden, zoals Hua Hin, Phuket, Pattaya en Koh Samui hebben geen last van hoge waterstanden of overstromingen.

Overlast de komende dagen

De noordoostelijke provincies in Isaan zoals Si Sa Ket en Ubon Ratchathani krijgen de komende dagen ook met wateroverlast te maken.

Meer informatie over de overstromingen in Thailand is te vinden op de volgende websites: Bangkok Post (Engelstalig) en The Nation (Engelstalig). Ook staan er reisadviezen op Thailandblog.

← Stakingen in Frankrijk: consequenties vakantiegangers Nieuwe regels online reisindustrie →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Berty
    21 oktober 2010 om 16:10

    Mijn buurman vertrekt volgende week naar Bangkok, hij kan beter een zwemvest en opblaasboot meenemen. Ik las ook net op een andere site dat er 30 krokodillen zijn ontsanpt door de overstromingen in Thailand. http://www.thailandblog.nl/nieuws/overstroming-thailand-30-krokodillen-ontsnapt/


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam