Overstromingen in Peru

Weer 30 jan 2011
Overstromingen in Peru

Het Latijns-Amerikaanse land Peru is de afgelopen weken geconfronteerd met flinke wateroverlast. Flinke regenval heeft gezorgd voor overstromingen en aardverschuivingen in diverse regio’s van Peru. Opvallend is dat de Nederlandse media eigenlijk niets melden over het feit dat topbezienswaardigheid Machu Picchu door water van de buitenwereld afgesloten is geweest en toeristen soms dagenlang vastgezeten hebben in hun accommodaties. Wegen zijn veranderd in rivieren en bruggen zijn compleet weggeslagen of zwaar beschadigd. De wateroverlast heeft vooral de regio’s Ancash, Cuzco, Huanuco and Pasco getroffen. Vorig jaar hebben soortgelijke problemen zich ook voorgedaan in de lokale zomer en is de verborgen Incastad Machu Picchu zelfs twee maanden dicht geweest als gevolg van overstromingen.

Hoewel de periode november tot en met maart voor sommige regio’s wel bekend staat als het natte seizoen, is zware regenval zoals die de afgelopen twee zomers plaats heeft gevonden vrij ongebruikelijk volgens de klimaatinformatie voor Peru.

← New York verwacht recordsneeuw Sneeuw ramp voor reizigers →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam