Overstromingen China

Overstromingen China

In het zuidoosten van China is het eiland Hainan getroffen door hevige overstromingen. In de Chinese stad Wanning zitten er ruim 100.000 mensen vast door de regenval die maar door blijft gaan. Een groot aantal mensen zijn inmiddels ook geëvacueerd.

Dorpen en steden overstroomd

Al zes dagen wordt het eiland Hainan geteisterd door regen. Er zijn verschillende steden onder water gelopen, waaronder de badplaats Sanya en de hoofdstad Haikou. Daarnaast zijn er ook nog honderden dorpen ondergelopen met water.

Reddingsactie met reddingswerkers en militairen

De wegen zijn onbegaanbaar en mensen zitten door de overstromingen vast. De overheid heeft daarom een reddingsactie met reddingswerkers en militairen ingezet. Er is nog niet bekend hoeveel slachtoffers het hevige weer heeft veroorzaakt. Verder zijn er duizenden hectare grond verwoest door de regen.

Overstromingen zorgen voor daling toerisme

De eerste week van oktober is een nationale vrije week. Vanwege het slechte weer zijn er dit jaar een stuk minder toeristen naar Hainan gekomen in vergelijking met andere jaren. Naar schatting is dit een daling van vijftig procent. Afgelopen woensdag zijn er circa 26.000 gasten gearriveerd in tien verschillende resorts, maar inmiddels hebben vele hotels hun deuren gesloten. Chinezen brengen hun vakantie nu elders door.

← Internet, telefonie en televisie in het vliegtuig Passagiers ontevreden over hulpverlening na incident Corendon →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam