Opmerkelijke prijsstijgingen Gardameer

Opmerkelijke prijsstijgingen Gardameer

Het Gardameer heeft te maken met opvallende prijsstijgingen. Wie deze zomer naar het Gardameer op vakantie gaat die moet rekening houden met prijsstijgingen van gemiddeld bijna tien procent. Een duidelijke verklaring voor de sterk toegenomen prijzen voor staplaatsen op campings, hotelkamers, stacaravans, chalets en appartementen is er niet te vinden. Het lijkt er op dat er een algehele prijscorrectie plaats heeft gevonden. Vakantienieuws houdt sinds vorig jaar de gemiddelde prijzen voor accommodaties van meer dan honderd bestemmingen wereldwijd in de gaten. Het Gardameer viel hierbij erg op door de duidelijk hogere prijzen.

De grootste prijsstijgingen zijn te zien bij de hotels aan het Gardameer. Hierbij is er een gemiddelde prijsstijging van 12,7 procent te zien, wat gemeten is over meer dan vijftig hotels aan het populaire meer. Het gaat om de periode juni tot en met augustus 2015. Voor appartementen bedraagt de prijsstijging 10,7 procent. Mensen die gaan kamperen komen er het beste vanaf met een gemiddelde prijsstijging van 7,5 procent voor een staplaats.

← Kos overspoeld met asielzoekers Dag Arke, hallo TUI →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam