Op vakantie in september of oktober

Vakantie 18 sep 2017
Op vakantie in september of oktober

De najaarsmaanden september en oktober zijn ideale maanden om op vakantie te gaan. In de warme landen is de grootste hitte getemperd, de dure hoogseizoensprijzen zijn achter de rug en je kunt je zomer nog even verlengen door naar een zonbestemming te gaan. Voor het bezoek aan een stad zijn september en oktober vaal zelfs de ideale maanden. Het is immers op veel stedentripbestemmingen aangenaam weer, waarbij het niet te warm en zeker ook nog niet te koud is. Wel is de kans op neerslag vaak wat groter dan in de zomermaanden juli en augustus.

Hoewel september buiten de schoolvakanties ligt is deze maand niet per definitie goedkoop. Voor topsteden zoals Barcelona, Rome, Praag en Lissabon zijn dit juist de duurdere maanden om een stedentripvakantie te vieren. Wie een zonvakantie wil boeken naar bijvoorbeeld Turkije, Griekenland, Malta of Cyprus die moet weten dat september vaak wel wat goedkoper is, maar dat de vraag in deze maand naar zonvakanties aan de Middellandse Zee nog steeds groot is. Zo is het clubseizoen op Ibiza nog volop aan de gang en is het in september op de Griekse Eilanden aangenamer dan hartje zomer, waardoor de vluchten vaak vol zitten in september.

Oktober is prijstechnisch vaak wat gunstiger. Dit verschilt overigens wel per bestemming. Je moet ook rekening houden met wanneer de herfstvakantie valt, want dan schieten de prijzen vaak ook omhoog. In oktober zijn vooral steden zoals Athene, Rome, Sevilla en Berlijn nog erg populair.

Er zijn een aantal tips om je vakantie in september of oktober goedkoper te maken:

  • Vermijd de herfstvakantie als dat mogelijk is.
  • Als je met KLM wilt vliegen, probeer dan tijdens de Werelddeal Weken je vliegticket te boeken.
  • Aangezien de kosten voor het meenemen van bagage bij luchtvaartmaatschappijen steeds verder oplopen, loont het steeds vaker om te investeren in een lichtgewicht koffer. Bij een webshop zoals Bagageonline vind je een ruim assortiment aan moderne lichtgewicht koffers en reistassen.
  • Probeer je hotel zo vroeg mogelijk te boeken als je een stedentrip gaat maken. De prijzen gaan voor de maanden september en oktober vaak omhoog naarmate je dichter bij de aankomstdatum komt.
  • Wil je in oktober op vakantie? Probeer dan niet te kieskeurig te zijn wat betreft de exacte bestemming en kijk wat voor leuke lastminute aanbiedingen er zijn.
← 5 items die Nederlanders het vaakst vergeten in een huurauto Vakantie Dealz start samenwerking met Studenten Wegwijzer →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam