Op maandag gesloten

Handige tips 07 okt 2010
Op maandag gesloten

Bij een stedentrip hoort vaak ook het bezoek aan een museum of zelfs meerdere musea. Als je een museum wilt bezoeken is het wel handig dat het betreffende museum die dag geopend is. Omdat de zaterdag en zondag in veel populaire steden zoals Parijs, Londen en Berlijn erg populaire dagen zijn voor museumbezoek kun je er vaak beter voor kiezen om op een doordeweekse dag het bezoekje in te plannen. Veel stedentrips worden in of rondom een weekeinde gepland, hierdoor zijn de vrijdag en maandag zeer geschikt om musea te bezoeken. Dat sluit mooi aan bij overnachtingen in het weekeinde.

Vervelend is het dan als op de maandag blijkt dat de meeste musea in de stad gesloten of slechts beperkt open zijn, terwijl dit je laatste dag in die stad is. Zo weet ik uit ervaring dat de meeste musea in Antwerpen op maandag gesloten zijn. Vorige maand kwam ik er in de Duitse hoofdstad Berlijn achter dat je daar ook voor een gesloten kassa kunt komen te staan op maandag. Na twee overstappen met de metro en een kilometer lopen stonden we voor een gesloten deur van Schloss Charlottenburg. Jammer, want de meeste sites noemen dit slot als één van de top bezienswaardigheden van Berlijn. De nieuwe vleugel was wel geopend op maandagen. Ik houd echter niet van half werk en besloot toen maar om een volgende keer terug te komen. Let dus goed op de openingstijden als je een stedentrip wilt maken!

← Natte foto's Tips voor het maken van een digitaal fotoalbum →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam