Ontkomt Venetië aan een aanslag?

Steden 30 mrt 2017
Ontkomt Venetië aan een aanslag?

Is Venetië aan een bloedige aanslag ontkomen? Volgens de Telegraaf zijn er vier mensen opgepakt die mogelijk van plan zijn geweest om de wereldberoemde Rialto-brug in de Italiaanse stad Venetië op te blazen met een bom. De vier mensen waarvan er drie afkomstig zijn uit Kosovo zouden geïnspireerd geraakt zijn door de succesvolle aanslag in Londen van vorige week.

De politie zou het viertal al sinds vorig jaar in de gaten houden. Hun telefoons en woonverblijven werden afgeluisterd en ook hun internetverkeer werd gemonitord. Op basis van de informatie die verzameld is lijkt het erop dat de vier een aanslag op de Rialto-brug beraamden.

De Rialto-brug is één van de absolute topattracties van Venetië. Op drukke dagen lopen er honderden mensen op en rondom de oude brug. Een bomaanslag zou mogelijk voor heel veel slachtoffers gezorgd hebben.

← Gevolgen aanslag Barcelona voelbaar 2016 is een recordjaar voor New York City →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam