Olie bereikt Florida

Olie bereikt Florida

De olie die in de Golf van Mexico met miljoenen liters het water in komt heeft gisteren de Amerikaanse staat Florida bereikt. In het noordwesten van Florida zijn teerballen op het strand aangetroffen. Voor Florida zou olie op de stranden in meerdere opzichten een ramp betekenen. Allereerst is het toerisme hier heel erg belangrijk, waarbij de parelwitte stranden attractie nummer één zijn. Nog veel erger is het voor de natuur en dan met name de vele dieren die hier leven. Schildpadden, dolfijnen, vissen en ontelbare vogelsoorten leven in en langs de kusten van de Golf van Mexico.

Wat ik niet begrijp is dat bij een kernramp de hele wereld wel in rep en roer is. Kernenergie is mede daarom jarenlang een twistpunt in de maatschappij geweest. Dat het leefgebied van miljarden dieren en planten nu door olie aangetast wordt lijkt vele malen minder belangrijk dan het lobbyen van de linkse club van Cohen of het schrijven over Grieken die nu klagen nadat ze hun eigen economie naar de kloten hebben geholpen.

Wat mij betreft wordt BP als verantwoordelijke partij direct voor een of ander internationaal milieutribunaal gesleept en wordt ze alles afgepakt. Einde BP. Als je als bedrijf zo’n enorme schade kunt veroorzaken dan moeten wij ons afvragen hoe dat mogelijk is. Omdat het om olie gaat reageert men vanuit de politiek (geld / macht) en maatschappij (brandstof nodig) amper. BP zal er daarom met een sisser van afkomen en daarna gewoon verder gaan met het kennelijk risicovol boren naar olie.

← Stewardess opgepakt met pistool in handtas Slapende vrouw wordt vergeten in vliegtuig →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam