Oktoberfest in München begonnen

Evenementen 19 sep 2010
Oktoberfest in München begonnen

In de Duitse stad München is dit weekend het Oktoberfest begonnen. Dit jaar is het wel een heel bijzonder Oktoberfest, namelijk het 200-jarige jubileum. Er worden miljoenen bezoekers verwacht tijdens het grootste bierfestival ter wereld. Het Duitse oktoberfeest eindigt de eerste zondag van oktober, vandaar de naam Oktoberfest.

Het Oktoberfest en de tradities

Traditie speelt tijdens het Oktoberfest een belangrijke rol. De Oberbürgermeister slaat bijvoorbeeld het eerste vat aan, waarna het feest kan beginnen. De mannen lopen over het algemeen rond in een ‘Lederhose’ en de vrouwen in een ‘Dirndl’.

Feest op de Theresienwiese in München

Het Oktoberfest vindt plaats op de Theresienwiese in München, dat ook wel bekend staat als de Wiesn. Op de Wiesn vind je tevens het bronzen beeld van de godin van Beieren: Frau Bavaria. Op het feestterrein is een kermis te vinden en verschillende grote feesttenten. De grootste tent heeft een capaciteit van 10.000 personen. Om de tent bevindt zich de Biergarten.

Geen bierliefhebber? Dan is er een wijntent!

Het is wettelijk vastgelegd dat het geschonken bier op het Oktoberfest alleen in München gebrouwen bier mag zijn. Een fluitje bestellen zit er tijdens het bierfeest ook niet in. Bier wordt enkel geschonken in een bierpul van één liter. Voor diegene die niet van bier houdt zijn er twee wijntenten te vinden, waar voornamelijk wijn geschonken wordt. Verder is er in alle tenten fris en alcoholvrij bier verkrijgbaar. Persoonlijk associeer ik het Oktoberfest met bier. Dus heb je niets met bier, dan vraag ik me af wat je op het Oktoberfest te zoeken hebt.

Jubileum: 200 jaar Oktoberfest

Dit jaar bestaat het Oktoberfest alweer 200 jaar. Het eerst bierfeest werd in 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van de kroonprins Lodewijk van Beieren en prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen.

← Bijna voor niets naar de film Probeer Hochito de Hollandse mojito op Antwerpen Proeft →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam