Noodweer Brazilië houdt aan

Weer 01 feb 2010
Noodweer Brazilië houdt aan

Het Zuid-Amerikaanse land Brazilië heeft al wekenlang last van flinke regenval. Steden en dorpen staan door de grote hoeveelheden regen gedeeltelijk of soms geheel onder water, krottenwijken worden onleefbaar en er zijn inmiddels tientallen doden gevallen als gevolg van het slechte weer. Volgens De Morgen is het dodental inmiddels tot zeventig opgelopen, maar als je de situatie in het land bekijkt kun je je voorstellen dat dit aantal nog wel op zal lopen.

Sao Paulo

De stad Sao Paulo en de gelijknamige staat lijken het ergste getroffen te zijn. De lokale autoriteiten melden dat het in Sao Paulo al sinds 23 december elke dag regent heeft. Steeds grotere delen van de stad hebben te maken met overstromingen en kapotte daken. Het dagelijks leven in de stad wordt steeds meer ontwricht door de situatie. Buiten de directe schade door al het water zal de economische schade als gevolg van het niet optimaal kunnen draaien van bedrijven in deze regio groot zijn. Op foto’s van de Telegraaf is te zien hoe het weer zorgt voor schade aan straten en huizen. Ook zijn de tentenkampen te zien waar mensen tijdelijk hun onderkomen vinden.

Regenperiode

De zomer die in het zuidelijke deel van Brazilië gelijk valt met onze winter is daar niet alleen de warmste maar ook de natste periode. Het klimaat van Brazilië is vrij divers, maar voor vrijwel het hele land geldt dat december, januari en februari natte maanden zijn. De stad Sao Paulo heeft in januari gemiddeld maar liefst 27 regendagen en 238 millimeter neerslag als je kijkt naar het langjarig gemiddelde. De regio heeft de pech dat deze winter een stuk extremer is dan gewoon en helaas het einde ook nog niet in zicht is. De regenperiode loopt voor Sao Paulo door tot de eerste helft van april.

 

← Het klimaat van Madeira Poolkou bereikt Miami →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam