Nieuwe skiliften in Winterberg: een echte aanwinst

Wintersport 12 dec 2014
Nieuwe skiliften in Winterberg: een echte aanwinst

Winterberg is een van de populairste wintersportplaatsen onder de Nederlanders. Omdat de plaats zo dichtbij Nederland ligt, kunt u zelfs op uw vrije dag gewoon naar de sneeuw rijden om daar de latten onder te binden. En de omstandigheden in dit gebied zijn de afgelopen jaren behoorlijk verbeterd. De Duitsers investeren namelijk volop in de vele faciliteiten. Moderne en snelle skiliften zijn een van de laatste aanwinsten van Winterberg. Al binnen korte tijd staat u bovenop de berg om de eerste afdaling te maken.

Winterberg: een echte wintersportplaats

Winterberg had bij de echte wintersportliefhebbers lange tijd een niet al te best imago. En dat was eigenlijk ook niet zo vreemd. Want als u zo’n 10 tot 15 jaar geleden die kant op reed, moest u maar afwachten of de sneeuwcondities goed genoeg waren. En wilde u naar de top van de bergen? Door de langzame sleepliften moest u hier heel wat tijd voor uittrekken. Maar die oude tijden zijn veranderd. Winterberg is nu een moderne wintersportplaats geworden waar wintersporters volop kunnen genieten. Het gebied beschikt inmiddels over een aantal sneeuwkanonnen waardoor zo’n 60% van de pistes kunstmatig van sneeuw kan worden voorzien. Op meer dan de helft van de pistes heeft u tijdens de koude wintermaanden dus sneeuwzekerheid. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe pistes aangelegd waardoor u nog meer mogelijkheden heeft. In het skigebied van Winterberg valt heel wat te ontdekken.

Betere bereikbaarheid van de pistes met nieuwe skiliften

Op wintersport wilt u het liefst zo vaak mogelijk de piste af. Goede en snelle skiliften zijn dan ook onmisbaar voor elke wintersportbestemming. Onlangs heeft Winterberg een aantal nieuwe skiliften gekregen. Deze vervangen de oude sleepliften waardoor Winterberg met zijn tijd meegaat. Eén van deze liften is zelfs de eerste achtpersoons stoeltjeslift van heel het land. Met deze skilift overbrugt u in anderhalve minuut een afstand van 450 meter. Zo arriveert u op het bergstation dat 100 meter hoger ligt. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe zespersoons stoeltjesliften in het gebied aangebracht. Een 900 meter lange stoeltjeslift vormt een verbinding tussen de Bremberg en het dal. Een extra voordeel is deze comfortabele stoeltjesliften zijn voorzien van de nieuwste koppeltechniek. Het in- en uitstappen gaat hierdoor een stuk gemakkelijker. Vooral voor beginners en gezinnen met kinderen is dit een prettige toevoeging. Bij de skiliften van het wintersportgebied kunt u tegenwoordig gebruik maken van één skipas. Al deze passen zijn minimaal 3 dagen geldig zodat u tijdens uw vakantie elke piste uit kunt proberen.

Naar Winterberg met de auto

Winterberg ligt op slechts 320 kilometer vanaf Utrecht. De wintersportplaats is hierdoor met de auto erg goed te bereiken. Want al binnen zo’n 3 uur kun je op de plaats van bestemming zijn. Een groot deel van de rit kunt u gebruik maken van de snelweg. Alleen het laatste deel van de reis rijdt u over lokale wegen. In Winterberg zelf zijn voldoende parkeerplaatsen voor de grote stroom wintersporters die het gebied bezoekt. De grote, centrale parkeerplaatsen zijn veelal gelegen in de buurt van de opstapplaatsen van de skiliften. Tegen een relatief laag bedrag kunt u hier de auto de hele dag kwijt. Houd er bij uw autorit wel rekening mee dat het in Duitsland verplicht is om in deze periode met winterbanden te rijden. Zo komt u veilig aan op de eindbestemming en kunt u volop gaan genieten van het grootste skigebied ten noorden van de Alpen.

Copyright foto: ©istock.com/Vesnaandjic

← Sneeuwlawines bij off-piste skiën zorgen voor veel doden onder wintersporters Wintersport buiten de piste? Check je reisverzekering! →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam