Nieuwe cruiseterminal Abu Dhabi geopend

Nieuwe cruiseterminal Abu Dhabi geopend

In Abu Dhabi is er een nieuwe cruise terminal geopend. Het emiraat heeft tot doel een toonaangevende cruisebestemming aan de Perzische Golf tijdens de winterzonperiode. Abu Dhabi hoopt in het seizoen 2019/2020 op meer dan 300.000 cruisepassagiers, aldus Abu Dhabi Ports. MSC Cruises heeft in de winter 2015/16 de “MSC Musica” in Abu Dhabi gestationeerd om van daaruit de andere cruisehavens in de golfregio aan te doen. Ook schepen van andere cruisemaatschappijen – zoals de ‘Aida Stella’ van Aida Cruises – gebruiken de haven als een start voor hun oriëntaalse cruises.

De vraag is of Abu Dhabi het succes van Dubai als cruisebestemming kan evenaren of overtreffen. Ook in Dubai wordt er aan een nieuwe cruiseterminal gewerkt die de concurrentiepositie van dit emiraat zou moeten verstevigen.

← Fly & Drives Amerika steeds interessanter BVN wereldwijd nu ook via internet te zien →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam