Nieuw paspoort? Nieuwe ESTA!

Bestemmingen 21 aug 2018
Nieuw paspoort? Nieuwe ESTA!

Dat je voor een reis naar Amerika een ESTA aan moet vragen dat weten de meeste ervaren reizigers inmiddels wel. Dat deze elektronische toelating voor de Verenigde Staten een geldigheid van twee jaar heeft, dat weten ook best veel mensen. Dat je binnen die twee jaar een onbeperkt aantal keer, maar nooit langer dan 90 dagen aaneengesloten naar Amerika kunt reizen is ook een feit waarvan een redelijk deel van de reguliere vakantie-gangers op de hoogte zijn. Wat echter niet iedereen weet is dat je ESTA komt te vervallen op het moment dat je een nieuw paspoort krijgt. Bij vervanging van je oude paspoort komt je toestemming om naar de States te reizen te vervallen. Dat betekent dus dat je een nieuw ESTA aan moet vragen, ook al was de termijn van twee jaar nog niet verstreken.

Op het moment dat je het nieuwe paspoort in je handen hebt en je van plan bent om naar Amerika te reizen, is het zaak om op tijd naar het ESTA formulier te gaan om een nieuwe ESTA aan te vragen. Dat kost je inderdaad weer geld, maar dat is beter dan Amerika niet binnen kunnen of al geweigerd worden zodra je in wilt checken voor je vlucht richting New York, Los Angeles of een andere Amerikaanse bestemming. Het positieve aan het hele verhaal is dat je nieuwe ESTA weer twee jaar geldig is, tenzij je je paspoort in die tussentijd verliest.

← Vliegtickets Curaçao iets duurder Columbus Travel zet als eerste reismagazine voet op de Turtle Islands →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam