New York best bezochte stad onder Nederlandse reizigers

Steden 15 jul 2011
New York best bezochte stad onder Nederlandse reizigers

New York was de best bezochte buitenlandse stedenbestemming onder Nederlandse reizigers tijdens de eerste helft van 2011. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. In eigen land boekten Nederlanders het vaakst een hotelovernachting in Amsterdam.

Net als in 2010 werd New York ook tijdens de eerste helft van dit jaar gevolgd door de Europese bestemmingen Londen en Parijs. Berlijn was de op drie na best bezochte hotelstad onder Nederlandse reizigers. De Duitse hoofdstad streefde zowel Las Vegas als Rome voorbij ten opzichte van vorig jaar.

Barcelona, San Francisco, Los Angeles en Miami completeren de top tien. Nederlandse reizigers profiteerden optimaal van de sterke euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Tussen de twintig best bezochte steden bevinden zich zeven Amerikaanse steden.

Tokio, dat vorig jaar op plaats vijftien stond in de lijst met populairste bestemmingen, dook als gevolg van de aardbeving, tsunami en nucleaire crisis naar plaats 46. Ook Düsseldorf en Boedapest verdwenen uit de top van de lijst. De plaatsen werden ingenomen door nieuwkomers Chicago, Istanbul en Dubai. Barcelona, San Francisco, Los Angeles en Miami completeren de top tien van populaire city trip bestemmingen.

Net als in voorgaande jaren was Amsterdam de populairste binnenlandse bestemming onder Nederlanders, gevolgd door Rotterdam, Maastricht en Den Haag. Utrecht schoof twee plaatsen op van de zevende naar de vijfde plaats.

Onder buitenlandse reizigers waren de drie grootste Nederlandse steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag het populairst. Leiden steeg van plaats dertien naar plaats zeven.

(C) foto: wikipedia | terabass

← Stedentrip Rome Winkels Antwerpen open 30 april →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam