Negatief reisadvies kerstvakantie

Negatief reisadvies kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie mogen we niet op vakantie. Dat is wat de media vandaag naar buiten  brengen. Het kabinet zou het advies van het OMT (Outbreak Management Team) daarmee opvolgen. Officieel is er nog niets definitief naar buiten gebracht, maar de kans dat het negatief reisadvies voor de komende kerstvakantie onderdeel zal zijn van de persconferentie die Rutte morgenavond zal houden, is enorm groot. Hoever men wil gaan met het ‘niet reizen’ advies, is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het naast de buitenlandse reizen mogelijk ook om binnenlands toerisme zou kunnen gaan. Dat zou betekenen dat we naast de wintersport en winterzon, ook de vakanties naar vakantieparken binnen Nederland zouden kunnen vergeten voor de kerstvakantie.

Zoveelste domper reisbranche

Een negatief reisadvies voor de kerstvakantie zou de zoveelste klap zijn voor de reisbranche, die tot de zwaarst door de coronapandemie getroffen sectoren behoort. De kerstvakantie behoort tot de meest lucratieve reisperiodes. Juist het op slot gooien van het toerisme in deze periode zorgt voor enorme verliezen bij de reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, accommodaties en andere bedrijven die in het toerisme hun geld verdienen.

De belangrijkste reden voor een algeheel negatief reisadvies zou het feit zijn dat de wintersport in Oostenrijk aan de basis lag voor de corona-uitbraken in Europa.

Ook nu weinig opties

Op dit moment zijn er sowieso maar weinig opties om op vakantie te kunnen gaan. De enige wintersportbestemming met code geel is Zweden. In Zweeds Lapland dalen de temperaturen langzaamaan steeds meer onder nul. Op serieuze sneeuw is het komende week helaas tevergeefs wachten. Wie een strandvakantie wil vieren die kan op dit moment nog naar de Canarische Eilanden of Curaçao reizen. Hoe lang dat dat nog mogelijk is, is afwachten. De reisvooruitzichten zien er minder zonnig uit dan het weer op Curaçao.

← Nederlanders zoeken massaal naar info Bonaire Extreem banenverlies in de reissector →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam