Negatief reisadvies voor Bangkok

Negatief reisadvies voor Bangkok

Naar aanleiding van de explosies gisteren in het zakencentrum van Bangkok, heeft het Calamiteitenfonds vandaag (23 april 2010) een dekkingsbeperking, ook wel bekend als negatief reisadvies, ingesteld voor reizen naar Bangkok.

Geldig voor geheel Bangkok

De dekkingsbeperking geldt voor de gehele stad Bangkok, met uitzondering van de luchthaven en transitverblijf in Bangkok (maximaal 24 uur aan het begin en/of einde van de reis als onderdeel van een georganiseerd pakket en onder toezicht van de reisorganisator). De dekkingsbeperking geldt vanaf 23 april 2010 en is voor onbepaalde duur.

Eerder deze maand raadde het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet-essentiële reizen naar Bangkok al af. Maar het Calamiteitenfonds heeft meer dwingende adviezen dan de overheid. Het Calamiteitenfonds geeft ook niet zomaar een dekkingsbeperking af. Hieruit blijkt wel dat de situatie in Thailand behoorlijk uit de hand aan het lopen is.

Kosteloos annuleren

Reizigers die onder de garantiebeperking van het Calamiteitenfonds een reis naar Bangkok hebben geboekt (die nog niet is aangevangen), kunnen zolang er een dekkingsbeperking in Bangkok geldt hun reis vanaf 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. Reizigers die hier een beroep op willen doen, kunnen contact opnemen met hun reisorganisatie.

Ga je toch naar de Thaise hoofdstad nu er een dekkingsbeperking geldt, dan heb je geen recht meer op garantie van de stichting.

← Vliegtickets duurder door aswolk en olieprijzen Nederlanders vaak zonder inentingen op reis →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

3 reacties

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam