Minder Nederlandse wintersporters op piste

Wintersport 06 nov 2009
Minder Nederlandse wintersporters op piste

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat aankomende winter bijna 1 miljoen Nederlanders op wintersportvakantie gaan. Dat is iets minder dan voorgaande jaren.

De ANWB verwacht dat Nederlanders iets zuiniger zijn geworden door de recessie. Hierdoor zullen zij sneller kiezen om dichterbij huis te blijven of korter op vakantie te gaan. In plaats van een weekje, zullen enkele mensen er nu een weekendje op uit gaan.

Oostenrijk blijft populair

Voor Nederlanders blijft Oostenrijk op de eerste plaatst staan als het gaat om wintersportbestemmingen. Ongeveer de helft van de wintersporters kiest voor Oostenrijk, gevolg door Frankrijk met een summiere 16%. Omdat meer mensen dit jaar voor een kortere wintersport kiezen, stijgt Duitsland in populariteit. Afhankelijk van de sneeuwcondities kan Duitsland dit jaar 15% Nederlandse wintersporters verwachten. Zwitserland (10%) en Tsjechië (4%) staan op de vierde en vijfde plaats in de top 5 van wintersportbestemmingen.

In Oostenrijk zijn de populairste skigebieden Tirol en Salzburgerland. In Frankrijk wordt ruim driekwart van de wintersportvakanties doorgebracht in de Alpen. In Duitsland is Sauerland het meest populaire wintersportgebied.

Skihelm wordt nieuwe trend

Gelukkig is zien we de laatste jaren steeds meer wintersporters een helm dragen op de piste. De trend was al enige tijd bij de jeugd te zien, maar ook volwassenen gaan hier nu in mee. Hoewel het raadzaam is om op de piste een helm te dragen, is dat niet voor iedereen verplicht. In Italië is het dragen van een helm voor kinderen tot 14 jaar verplicht. In Oostenrijk is de skihelm verplicht voor kinderen tot 15 jaar.

Voornamelijk met de auto op wintersport

De auto is het meest gebruikte vervoersmiddel voor de wintersportvakantie. Driekwart van de wintersportliefhebbers gaat met de auto op vakantie. Eén op de tien gaat met de bus op wintersportvakantie.

← Wintersportseizoen is weer begonnen

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam