Nederlanders zoeken massaal naar info Bonaire

Nederlanders zoeken massaal naar info Bonaire

Na de persconferentie van premier Rutte afgelopen dinsdag, zijn Nederlanders massaal op zoek gegaan naar informatie over Curaçao en Bonaire. Vooral de bezoekersaantallen voor websites en pagina’s over Bonaire stegen vanaf woensdag enorm. Dat juist het minder populaire Bonaire zo’n enorme zoektocht op internet veroorzaakte, is best goed te verklaren. Van buureiland Curaçao weet men wel een beetje wat er verwacht kan worden: zon, zee, strand en lekker weer. Maar hoe zit dat op Bonaire? Dat Caribische eiland heeft vooral de reputatie een ideale bestemming voor duikers en snorkelaars te zijn. Men heeft het altijd vooral over de onderwaterwereld op Bonaire. Zelfs de recent opgezette advertentiecampagne van reisorganisatie TUI benadrukt die kan, door in hun grafische elementen een onder water zwemmende schildpad centraal te zetten.

Wat de mensen tijdens het zoeken naar Bonaire informatie ook zullen ontdekken, is dat dit eiland ook een aantal geweldige stranden kent zoals Coco Beach en Sorobon Beach. Daarnaast zullen mensen ontdekken dat Bonaire een aantal boeiende bezienswaardigheden kent, zoals het historische dorpje Rincon, het Washington Slagbaai National Park en de flamingo’s die hier op het eiland hun habitat hebben.

Klimaat en beste reistijd

De weer- en klimaatsite klimaatinfo.nl meldt een enorme toename aan het bezoek aan zowel de Bonaire als Curaçao-paginas op hun website. Vooral de zoekopdrachten “klimaat Curaçao” en “klimaat Bonaire” worden veel gebruikt om naar info te zoeken over hoe het weer de komende maanden op deze eilanden kan zijn. Daarnaast ziet de populaire site veel traffic binnenkomen op de zoekterm “beste reistijd voor Bonaire“. Volgens eigen zeggen is het aantal bezoekers daarop verveelvoudigd deze week.

← Strengere coronaregels op Curaçao Negatief reisadvies kerstvakantie →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam