Nederlander vliegt vooral naar de zon met kerst

Winterzon 08 dec 2017
Nederlander vliegt vooral naar de zon met kerst

Nederlanders zoeken deze kerst massaal de zon op. Dat blijkt uit het persbericht dat reisorganisatie TUI vandaag de wereld in heeft gestuurd. Dé bestemming voor deze kerstvakantie is de Canarische Eilanden. Deze archipel staat bekend vanwege het zachte winterweer en is daarom al jarenlang favoriet als winterzonbestemming. Volgens TUI is Oostenrijk de nummer twee bestemming deze kerst. Dit populaire wintersportland moet het deze kerstvakantie dus met een tweede plek stellen, maar is nog wel ruimschoots de meest geliefde skibestemming deze feestdagen. De nummers 3, 4 en 5 in het overzicht zijn wederom duidelijke winterzonbestemmingen: Curaçao, Kaapverdië en Egypte. Het Caribische eiland Curaçao is populairder dan ooit. Hier ben je dan ook gegarandeerd van warm weer en is de kans erg groot dat je van zonnige weer mag genieten terwijl het in Nederland waarschijnlijk guur en koud is.

Dat Kaapverdië op de vierde plek staat had niemand een jaar of tien geleden kunnen voorspellen. Dit Afrikaanse land heeft de afgelopen paar jaren een enorme opmars gemaakt in de Nederlandse reiswereld. Wie naar het klimaat van Kaapverdië kijkt die zal dit wel begrijpen: aangename temperaturen, veel zon en zeer weinig neerslag zijn bijna gegarandeerd rond kerst.

Opvallend is dat Egypte op de vijfde plaats staat. Deze vakantiebestemming was een paar jaar geleden volledig uit de gratie, maar blijkt dus een enorme comeback aan het maken te zijn. Ook hier geldt dat goed weer aan de Rode Zee vrijwel zeker is, hoewel het hier gemiddeld wel wat koeler is dan in Curaçao en Kaapverdië.

← De top 10 winterzonbestemmingen van 2019 Deze winter 20 vluchten per week naar Curaçao →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam