Nederlander gaat vaak slecht voorbereid op avontuurlijke vakantie

Overig 31 jul 2018
Nederlander gaat vaak slecht voorbereid op avontuurlijke vakantie

De afgelopen jaren neemt het aantal nieuwsberichten toe over Nederlanders die in het buitenland in de problemen komen door een slechte voorbereiding op een avontuurlijke vakantie. Wie aan een serieuze outdoor vakantie deel wil gaan nemen die moet ook de voorbereiding serieus nemen. Een goede conditie, de juiste uitrusting, goede kennis van het terrein en reële doelen zijn vaak al het begin van een vakantie in de natuur. vaak overschatten mensen zichzelf of de middelen die ze tijdens de actieve vakantie nodig hebben.

Zo zijn er nog steeds legio mensen die aan een wandelvakantie beginnen zonder een paar fatsoenlijke wandelschoenen mee te nemen, die met rugtassen op pad gaan die niet beschermd zijn tegen de regen of die denken dat een korte broek het ideale kledingstuk is voor ieder soort vakantie. Wie een webwinkel zoals www.outdoorextreme.nl gaat kijken wat er allemaal te koop is op het gebied van outdoorartikelen die begrijpt niet waarom mensen moeilijk doen met ongeschikte spullen. Zo kun je allerlei handige gereedschappen zoals multitools kopen die je kunnen helpen bij onvoorziene omstandigheden of een mini-EHBO-kit aanschaffen die van pas kan komen bij ongelukjes. Vooral op het gebied van speciale kleding is er heel wat te verkrijgen. Kleding die beschermt, die camoufleert en die bijdragen aan het comfort. Het is er allemaal wel. Het is dan toch onbegrijpelijk dat mensen toch aan een hikingtocht beginnen zonder de juiste materialen.

Een veel vergeten accessoire is een powerbank of solaroplader om je mobiele telefoon op te laden. Op het moment dat je je in wat meer herbergzame gebieden begeeft wordt de dekking van het netwerk vaak slechter. Dit zorgt ervoor dat je telefoon veel moet zoeken naar een goed signaal. Dit vergt vaak enorm veel van je batterijcapaciteit. Je zou niet de eerste zijn die in een noodsituatie niet kan bellen omdat de telefoon leeg is.

← Steeds meer toeristen huren scooter tijdens hun vakantie Aankoop chalet in het buitenland steeds populairder →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam