Morgen geen treinen door België

Morgen geen treinen door België

Wie vanaf vanavond 22 uur naar of door België wil reizen per spoor die heeft vette pech. De Belgische spoorwegen houden een 24-uursstaking. Over de reden van staken meldt Nieuws.nl het volgende: “Medewerkers van de Belgische spoorwegen staken volgens de onafhankelijke spoorvakbond OVS vanwege de toenemende werkdruk, het gebrek aan spoorwerkers en de onduidelijkheid over de toekomst van het personeel van de seinhuizen.” Door de staking zal er geen enkele passagierstrein over de Belgische sporen rijden. Wie met de trein naar de luchthaven van Brussel moet reizen zal snel moeten zoeken naar alternatieve vervoersmiddelen.

De staking treft ook reizigers die met de trein naar Parijs willen reizen of vanuit Nederland via de kanaaltunnel naar Londen willen gaan met de trein. Deze treinen, inclusief de Thalys, zullen maandag ook niet rijden als gevolg van de staking. De verwachting is dat vanaf dinsdag alles gewoon weer volgens schema zal rijden.

← Nieuwe regels online reisindustrie Zeiken mag zolang je er niets aan verdient →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Henk
    18 oktober 2010 om 09:54

    Het is elke keer wel wat, zijn het de luchthavens niet, dan zijn het de bezinestations zoals gisteren in Frankrijk, laten ze maar naar de regeringen gaan en de gewone man met rust laten.


  2. Sanne
    19 oktober 2010 om 09:00

    Belachelijk dit, opnieuw zijn de reizigers de pineut..


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam