Met z’n allen naar Caïro?

Steden 23 okt 2019
Met z’n allen naar Caïro?

Als we reisgids Lonely Planet mogen geloven dan is Caïro weer helemaal ‘hot’. De hoofdstad van Egypte, waar een aantal jaren geleden de Arabische Lente heeft plaatsgevonden, was in dit decennium uit de gratie bij het gros van de citytrippers en vakantiegangers, net als veel andere Egyptische bestemmingen. Het imago van het Noord-Afrikaanse land had door rellen en aanslagen een dermate deuk opgelopen, dat men voor lange tijd Egypte links liet liggen. Dat Egypte weer op zijn retour is als vakantiebestemming blijkt uit de vermelding van Caïro op de derde plek in de top 10 steden die je in 2020 moet bezoeken.

De belangrijkste reden om volgend jaar naar Caïro te vliegen is de opening van het nieuwe en hypermoderne Grand Egyptian Museum (GEM). Dit strak vormgegeven museum wordt in Gizeh gebouwd, dat net buiten Caïro ligt. De wereldberoemde piramiden van Gizeh liggen op drie kilometer afstand van het toekomstige museum. De eerste steen van het museum werd al in 2002 gelegd en volgend jaar zal het veelbesproken museum zijn deuren openen. ‘Inshallah’, als God het wil, zeggen we er dan wel bij. Want zekerheid dat het lukt om in 2020 open te gaan is er niet.

Het Grand Egyptian Museum zal ongeveer 100.000 artefacten gaan tentoonstellen. Zo kun je hier straks de schatten van Toetanchamon bewonderen, die de afgelopen jaren rondgereisd hebben naar verschillende musea verspreid over de wereld. Voortaan zullen de liefhebbers hiervoor naar Caïro af moeten reizen, omdat deze belangrijke archeologische vondsten het land niet meer zullen verlaten.

Als je naar Caïro reist dan heeft de stad natuurlijk nog veel meer te bieden. Denk aan bazaars, de Nijl, verschillende historische gebouwen en de enorme drukte die bij een wereldstad zoals deze hoort. Wij zijn benieuwd of het hernieuwde Caïro de verwachtingen nu al waar kan maken. De tijd zal het leren.

← Minder reizigers naar Hongkong Hoe lang mogen cruiseschepen nog door Venetië varen? →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam